Pravila privatnosti i uvjeti korištenja

Tko smo mi?

Byte IT, obrt za usluge, Kupinec 114, Kupinec nalazi se na mrežnoj stranici https://byte-it.hr.

Pružatelj usluge je u daljnjem tekstu = Byte IT, mi

Naručitelj usluge je u daljnem tekstu = Korisnik, Vi.

Što su osobni podaci i koje Vaše podatke koristimo?

Prema Uredbi o zaštiti osobnih podataka, osobni podaci su svi osobni podaci koji se odnose na pojedinca čiji je idetitet utvrđen ili se može utvrditi. Byte IT koristi Vaše podatke koje unosite u mrežnu formu: Ime, prezime, kontakt podatke te podatke koje unesete u formu.

Podatke koje ustupate putem web formi dajete nam na korištenje uz dobrovoljnu privolu.

 

Kako koristimo Vaše osobne podatke?

Osobne podatke koje ste nam dobrovoljno ustupili koristimo za objavljivanje slika, obavijesti, aktivnosti i usluge Byte IT-a, u svrhe unaprjeđenja usluga, kako bismo zaštitili opravdane interese (primjerice kada je to nužno za provođenje sigurnosnih mjera).

Vi imate pravo u bilo kojem trenutku zatražiti uvid u svoje osobne podatke, tražiti promjenu, ispravak ili brisanje osobnih podataka, a javiti nam se možete na info@byte-it.hr.

Što su kolačići i u koje svrhe se koriste?

Na našim mrežnim stranicama koristimo kolačiće (eng. cookies). To su male tekstovne baze podataka koje se pohranjuju lokalno u međumemoriji Vašeg internetskog pretraživača i čine pretraživanje stranica ugodnijim. 

 

Embedded sadržaji s drugih mrežnih stranica

Članci na ovom mjestu mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. Videozapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web mjesta ponaša se na potpuno isti način kao da je posjetitelj posjetio drugo web mjesto.

Te web stranice mogu prikupljati podatke o vama, upotrebljavati kolačiće, ugrađivati dodatno praćenje treće strane i nadzirati vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i ako ste prijavljeni na to web mjesto.

Koja prava imate nad svojim podacima?

Ako ste prilikom javljanja u kontakt formi navodili podatke, možete zatražiti da ih izbrišemo, ali to ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

 

Uvjeti korištenja

Pristupanjem stranici, prihvaćate sva pravila i uvjete korištenja ovih stranica. Zadržavamo pravo promjene i modifikacije uvjeta korištenja stranice u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu od trenutka objave. Korisnik je dužan redovito čitati uvjete korištenja te se smatra da je pristupanjem stranicama upoznat uvjetima korištenja istih.

 

Upit za uslugu od strane Korisnika upućenu putem formulara dostupnog na stranici usluga, kontakt stranici, na stranici https://byte-it.hr smatra se dijelom ovog Ugovora. Detalji usluge dogovaraju se pisanom korespondencijom putem elektronske pošte (e-mail). Sva pisana korespondencija sa sadržajem poruka između Korisnika i obrta Byte-IT smatra se dijelom Ugovora.

 

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda putem byte-it.hr internet stranice uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada Korisnik prihvati ponudu Byte-IT-a i Byte-IT Korisniku izda račun koji je ispostavljen na temelju uplate po ponudi te Ugovor počinje teći od datuma računa.

Sadržaj internet stranice je isključivo na odgovornost Korisnika, Byte-IT se NIKAKO ne može smatrati odgovornim za sadržaj internet stranice Korisnika kao niti posljedicu korištenja istih.

Sadržaj internet stranice isključivo dostavlja Korisnik. Byte-IT nije dužan lektorirati tekstove i vršiti prijevode na strane jezike, ako to nije ugovoreno paketom usluga. Dostavljeni sadržaj je u potpunosti vlasništvo Korisnika i Korisnik u potpunosti odgovora za njega. Ako je od Korisnika zaprimljen sadržaj koji je zaštićen autorskim pravima od strane trećih osoba, a Korisnik ne polaže pravo na korištenje istog, Byte-IT ima pravo odbiti postaviti takav sadržaj ili ako je postavljen u neznanju za autorska prava za posljedice odgovara Korisnik.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Byte-IT o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Byte-IT Kupinec 114, 10450 Jastrebarsko) ili elektroničkom poštom na info@byte-it.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je Korisniku ili trećoj osobi koju je Korisnik odredio.

Ako Korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Byte-IT zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat.

Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Byte-IT-u iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Byte-IT o jednostranom raskidu Ugovora.

Uvjeti i postupak kupnje

Glavne karakteristike usluge, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene dogovore. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod. Sve cijene su izražene u eurima (EUR). Oslobođen od PDV-a temeljem članka 90. Zakona o PDV-u. Pored cijene proizvoda u eurima može se nalaziti informativna cijena u hrvatskim kunama. Cijena u kunama je izračunata po fiksnom tečaju 1 EUR = 7,53450 HRK. Konačna naplata vrši se isključivo u eurima (EUR).

Ako kupac ne zaprimi obavijest od Byte-IT-a, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo Korisnika da nas kontaktira na: info@byte-it.hr kako bi naša služba za korisnike provjerila je li narudžba zaprimljena.

Scroll to Top